Ilyet se láttunk még

2024.04.12. 10:38

Ebédet főztek volna a sérült gólyából, Debrecenben gyógyul most – videóval

A gólyatolvajokról videó is készült.

Haon.hu

Nem mindennapi esetről számolt be a Tények

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Lehet, lesz belőle egy húsleves – mondta a férfi, aki a társával egy sérült gólyát akart ellopni Nyírlugoson – számolt be róla a tények.hu

A gólyatolvajokról videó is készült, amelyen hallani, ahogy egy szemtanú vitatkozik a férfivel és a nővel, azt mondja nekik: hagyják békén a sérült madarat.

A felvétel készítője ezután értesítette a rendőrséget, akik gyorsan a helyszínre érkeztek és megakadályozták, hogy a gólyából ebédet készítsenek.

Az incidens után a madármentők elszállították a röpképtelen madarat, az állat végül a Debreceni Madármentő Állomásra került. Itt a szakemberek megvizsgálták és ellátták. Mint mondták, az állat áramütést szenvedett és röpképtelenné vált. 

Szerencsére nem nagy a sérülése, fel fog épülni, a rehabilitáció végén pedig szabadon engedik majd. A riport során az is elhangzott, tojóról van szó, aki már lerakta a tojásait, így a tolvajok könnyen elszakíthatták volna fiókáitól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában