Figyelem!

2024.03.30. 18:54

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Hajdú-Biharban

A tilalom vasárnap lép életbe.

Haon.hu

Több szabadtéri tűzhöz is riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat az utóbbi napokban

Forrás: Napló-archív

A fokozott kockázat miatt vasárnaptól tűzgyújtási tilalmat rendelt el Hajdú-Bihar vármegye teljes területére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának javaslatára - közölték a Nébih honlapján szombaton.

A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben, fásításokban és azok 200 méteres körzetében, továbbá a kijelölt, kiépített erdei tűzrakóhelyeken

– írta a hírről beszámoló MTI.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról ezen a honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők - közölték a Nébih a honlapján.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több hektáros tüzet oltottak el Hajdúhadház északkeleti határában szombat délután. A lángra lobbanó száraz fű és bozótos lakóházat és akácost, illetve fenyőerdőt is veszélyeztetett. Az erős szél szította a lángokat.

A Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával hajdúböszörményi és debreceni hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában