Összefoglaló

2024.03.30. 08:45

Nádas, gaz és kuka is lángolt pénteken Hajdú-Biharban

Többnyire szabadtéri tüzekhez riasztották a tűzoltókat. Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Haon.hu

Hajdúszovátnál az aljnövényzet égett

Forrás: Tóth Imre

Nyolcméteres nyárfa dőlt az útra Derecske és Hajdúszovát között pénteken. A helyszínre a konyári önkéntesek és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek egy motoros láncfűrésszel szüntették meg az akadályt – közölte ügyeleti összefoglalójában a vármegyei katasztrófavédelem. 

Az úttestre és a járdára dőlt egy nagy faág pénteken a debreceni Böszörményi úton is. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik motoros láncfűrésszel távolították el az ágat.

Kisméretű kuka égett Debrecenben, a Nádor utca és a Füredi út kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Hajdúszovát külterületén egyhektáros területen égett a nádas és gaz pénteken. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Ezután szintén Hajdúszováton volt tűz, három hektáron égett a nádas és a gaz. A tűzoltók vízsugarakkal avatkoztak be.

Kisteherautó és egy személyautó ütközött össze a debreceni Füredi úton, pénteken. A város tűzoltói átvizsgálták és áramtalanították a járművet. 

A nádas égett ötszáz négyzetméteren Berettyóújfalu közelében., a Keleti-főcsatorna partjánál. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Hajdúszoboszló külterületén öt hektáron égett a gaz. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Hajdúhadházon, az Árpád és a Nap utca közötti területen égett a nádas, ötezer négyzetméteren. A hajdúböszörményi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Bojton, a Deák Ferenc utcában egy melléképület és a benne tárolt tűzifa égett. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

A csatornapart mellett a nádas égett ötszáz méter hosszan Kabánál. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Faág szakadt villanyoszlopra Nyírmihálydiban, a Balkány úton. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a faágat a vezetékről.

Késő délután kétezer négyzetméteren égett az avar Hajdúhadházon, melyet a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók oltottak el kéziszerszámokkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában