A nap legfontosabb anyagai

2024.03.31. 21:28

Ünneplőbe öltözött Hajdú-Bihar húsvétvasárnap

A húsvét megünnepléséről szólt a nap, egy új hajdú-bihari rekordot is ünnepelhettünk. Rövid összefoglaló arról, miről írtunk vasárnap.

Haon.hu

Imádságra kulcsolták kezüket a hívek húsvét alkalmából

Forrás: Napló-archív

  • A katolikus egyház legnagyobb ünnepét tartották Debrecenben, ismét rengetegen vettek részt a Szent Anna-székesegyházban tartott vigília-szertartáson.
  • „Az első húsvét hajnala Isten nagy meglepetése volt a világ számára” - hangzott el a húsvétvasárnapi istentiszteleten, amelyet a debreceni Nagytemplomban tartottak. 
  • Hajdúsámsonban nem mindennapi rekordot döntöttek, húsvét alkalmából ugyanis 25 070 darab tojással díszítettek fel egy fát, amely hivatalosan is magyar rekord lett. 
  • Horog Mátéval a debreceni húsvéti szokások nyomába eredtünk, megtudtuk többek közt azt is, hogy nem csak a pénzen és az ajándékokon volt régen a hangsúly, sokkal inkább a lánykérésről és a rokonlátogatásról szólt a húsvéthétfő.
  • Győzelemmel ünnepeltek a Loki focistái, visszatekintőnkből kiderült, mit szólt a meccshez a vezetőedző és Vajda Botond.

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában