Húha!

2024.03.31. 12:01

Hajdúsámson megdöntötte a magyar tojásfarekordot!

A település idén ünnepli várossá válásának 20-ik évfordulóját, melynek tiszteletéül felkerült a város címerével díszített tojás is a fára.

Dandé Melinda

Rekordot döntöttek a feldíszített fával Hajdúsámsonban

Forrás: Dandé Melinda

Összesen 25 070 darab hivatalosan bejegyzett díszített tojással, 4 hét leforgása alatt Hajdúsámson beírta magát a Magyar Rekordok Könyvébe.

– Hatalmas elismerés Hajdúsámson közösségének, mert ezt együtt csináltuk meg. Több ezren vettek részt a tojásgyűjtésben: vállalkozók, intézményeink, civil szervezetek, egyesületek, egyházak, lakosok – mondta a város polgármestere, Antal Szabolcs.

hajdúsámson, tojásfa, rekord
Antal Szabolcs polgármester elismerően beszélt a város közösségéről
Forrás: Dandé Melinda

A rekordállításon részt vett Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke, aki köszöntőjében kiemelte, a tojás jelképe az életnek és a csodálatos fa, melyet feldíszítettek, mind azt bizonyítják, hogy az életre szükségünk van.

A település idén ünnepli várossá válásának 20-ik évfordulóját, melynek tiszteletéül felkerült a város címerével díszített tojás is a fára.

– A tojásfa rekordja hosszú évekre tekint vissza a magyar rekordok történetében. 2 évvel ezelőtt Ács település döntötte meg a rekordot 16650 darab tojással. Nagyon örültem Hajdúsámson megkeresésének, hogy túl szeretnék szárnyalni ezt a teljesítményt – tudtuk meg Sebestyén Istvántól, a Magyar Rekord Egyesület elnökétől, aki bejegyezte és végig ellenőrizte a rekordot.

hajdúsámson, tojásfa, rekord
Mesés látványt nyújt a tojásfa
Forrás: Dandé Melinda

A rekordfelállításról a jegyzőkönyvek nyilvánosak, bárki megtekintheti. A beérkezett dísztojások jelentős része tojás alakú díszek voltak, jellemzően hungarocellből, fából készültek, volt nagyon sok hímes tojás, kifújt tyúktojások és még emu és strucc tojások is, melyeket a szervezők előzetesen tízesével felfűztek és tálcánként harmincassával voltak csoportosítva, a diófára kosaras autó segítségével helyezték fel őket.

Ez a rekord addig érvényes, amíg valaki ennél több dísztojást helyez fel egy fára és erről hiteles bizonyító okiratot felmutat. 

A Sámsoni Motorosok csapata nyuszis motoros felvonulásával színesítette a programot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában