Húsvét

2024.03.31. 12:39

Zsúfolásig telt a főtéri park Tégláson

Húsvéti zsibogót tartottak a városban, gyermekprogramokkal, nyuszisimogatóval is várták a kicsiket és nagyokat.

Kerekes-Bíró Éva

Sokan vettek részt a húsvéti programon

Forrás: Kerekes-Bíró Éva

Zsúfolásig megtelt a főtéri park szombat délután Tégláson, a kisváros apraja nagyja kilátogatott a csodás napsütésben az ügyességi játékokhoz, nyuszisimogatóhoz, sőt még gyermekelőadáson is részt vehettek az érdeklődők. Igazi vattacukor-illatú, családi hangulatú húsvéti zsibongó tette föl a koronát az előző napok programsorozatára.

téglás, húsvét,
Remek szórakozást ígértek kicsiknek és nagyoknak Tégláson
Forrás: Kerekes-Bíró Éva

– Bölcsődénkben a gyerekeknek tojáskereső játékot szerveztünk, a csoportokban minden kisgyermeknevelő megszervezte a húsvéti foglalkozást, sőt a gyerekekkel ők is díszítették a bölcsi tojásfáját, ahogyan már napokkal előtte a polgármesteri hivatal előtt színes tojásfát varázsoltunk – mondta Szabó Csaba, Téglás polgármestere.  

Az óvodai csoportokban különböző technikákkal húsvéti tojást díszítettek a gyerekek, az udvaron nyuszit kerestek, és hagyományos szituációs játékokkal idézték meg a locsolkodási szokásokat, a lányok és fiúk ilyenkor szokásos szerepét; mindemellett verseket tanultak, és locsolkodtak a gyerekek.  

– Természetesen a gondozási központunk idén is elkészítette a bejárat melletti szép térinstallációt, amint – mint minden évben –, most is városunk egyik ékessége. Rendkívül örülök, hogy a több ezer tulipán éppen húsvétra virágzik, így az árvácskákkal és a zöldellő bokrokkal együtt gyönyörű színes virágos hangulatot teremt. – fogalmazott büszkén Szabó Csaba.

– Igazi játékos hangulatot varázsoltunk ide a több, mint 15 fajátékból álló játszótérrel – mutatott körbe Pánya Kitti intézményvezető. – Van itt többek között óriás tojáságyú, nyulas térhorgászat, tojásgolf, húsvéti kirakó, tojás memória. A húsvéti zsibongó sztárjai természetesen az élő nyuszik, több körbekerített helyszínen is sikert aratnak a barátságos kis kedvencek. A nyuszikat nem csak simogatni lehet, hanem a gyerekek répával etethetik őket – emelte ki.  

téglás, húsvét,
Nyuszit is lehetett simogatni
Forrás: Kerekes-Bíró Éva

A programon résztvevőket interaktív műsor is fogadta, a könyvtárban pedig Tóthné Gudász Tünde óvodapedagógus várta a kicsiket és nagyokat, hogy ki-ki saját ízlése szerint díszítve elkészíthesse a húsvéti csibebábját. Természetesen nem maradhatott el idén sem a hagyományos térdíszítés, a helytörténeti gyűjtemény húsvéti népszokásai most is kikerültek a főtéri sétányokra, és tovább lehetett ismerkedni a régi élet ünnepi szokásaival Nagy Ferencné Balogh Anna, vagy ahogyan Tégláson ismerik: Nusika néni gyűjtése által. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában