Időjárás

2024.05.17. 07:47

Jégeső Debrecenben? – figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat Hajdú-Biharra

Haon.hu

A reggelig tartó záporok, zivatarok után átmenetileg többórás napsütés várható, majd az egyre magasabbra törő gomolyokból ismét többfelé alakulhat ki csapadék, akár felhőszakadás, jégeső. A délkeleti szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 22-23 fok körül alakul a hőmérséklet – olvasható a köpönyeg.hu országos előrejelzésében.

jégeső Debrecenben időjárás előrejelzés köpönyeg orvosmeteorológia országos meteorológiai szolgálat figyelmeztetés jégeső
Az elmúlt napokban is volt már példa jégesőre Debrecenben
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Jégeső Debrecenben? Az esély megvan rá...

Debrecenben 11 és 16 fok között alakul a napi hőmérséklet. Kettős fronthatás érvényesül, e mellett záporra, zivatarra a nap nagy részében érdemes lesz felkészülni, jobb lesz magunknál tartani az esernyőinket – írja a köpönyeg.hu helyi előrejelzése.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat viszont elsőfokú figyelmeztetést adott ki Hajdú-Bihar vármegyére.

Mint írják, az éjjel érkezett záporos, zivataros csapadékrendszer fokozatosan északkeleti irányba helyeződik. A zivatarok környezetében intenzív csapadékhullás (15-25 mm), viharos (60-75 km/h) széllökés előfordulhat, illetve néhol apróbb szemű jég sem kizárt. Napközben ez a csapadékrendszer fokozatosan gyengülve északkelet felé elhagyja hazánkat.

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. A délutáni hirtelen felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában