Közlekedés

2024.02.20. 17:21

Veszélyes, korhadt, megdőlt fákat vágnak ki Debrecenben

Forgalomkorlátozások, útlezárások lesznek érvényben a munkavégzés idején.

Haon.hu

A beavatkozások február 21-én, szerda reggeltől várhatóan egy hétig tartanak

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

A Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltségének felhívása alapján Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata megkezdi a közlekedés biztonságát veszélyeztető, megdőlt, korhadt, kiszáradt fák eltávolítását, az élet- illetve balesetveszély megszüntetése érdekében – tudatta közlésében az önkormányzat.

Mint írják, tekintettel a közúti-, és a gyalogos forgalomra, valamint a parkoló gépjárművekre - a szakemberek a madarak fészkelési időszakának kezdetéig a Móricz Zsigmond út páros oldalában (a Klinika „Auguszta” tömb külső szervizútjának kereszteződésétől a Kartács utcai kereszteződés irányába) mintegy 300 méteres szakaszon végeznek munkákat.

A beavatkozások február 21-én, szerda reggeltől várhatóan egy hétig tartanak.

Hozzátették, a munkavégzés során időszakosan, félpályás útlezárások lesznek érvényben, a forgalom jelzőőrös irányítás mellett biztosított. Az arra közlekedőket arra kérik, hogy ne megszokásból, hanem a KRESZ-táblák és forgalomtechnikai eszközök jelzéseit figyelembe véve, óvatosan és körültekintően közlekedjenek. A munkálatok elvégzésééig kérik szíves türelmüket és megértésüket.

Az érintett területen további faápolási munkálatok elvégzése is indokolt (fakivágás, gallyazás), melyekre azonban a fészkelési időszakot követően kerül sor, várhatóan 2024. harmadik negyedévétől. Az ütemezett munkálatok megvalósulásáig a szakemberek folyamatosan ellenőrzik az érintett helyszínen a fák állapotát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában