Programajánló

2024.01.07. 08:28

Újra szembeszáll jól ismert ellenségeivel Vitéz László a Vojtina Bábszínházban

Haon.hu

Forrás: Vojtina Bábszínház/Csatáry-Nagy Krisztina

A Vojtina Bábszínházban az év végi szünet után hamarosan újult erővel fogadják a gyerekeket – tudatta közlésében a bábszínház.

Mint írják, már javában tartanak a gyermeki képzelőerőt, hazugságot fókuszba helyező Arika, az elkápráztatóművész próbái. Hosszabb szünet után, közkívánatra ismét Vitéz László áll a hétvégén színpadra, illetve a paraván mögé a Kálvin téri Színházteremben.

A magyar bábszínházi kultúra legelevenebb, nyers humorú alakja utoljára december elején, a Mikuláshéten csillogtatta meg erejét, jellegzetes szóhasználatát és palacsintasütőjét a Malombonyodalom című előadásban, és most vasárnap, január 7-én 10 órától ismét szembeszáll jól ismert ellenségeivel csak hogy Molinári bácsi malma újra működjön. Friss kalandjaiban nemcsak őt, hanem a játékostársait is Baditz Dávid kelti életre a Kemény Henrik nevéhez köthető hagyományt alapul vett előadásban.

A Vojtina családi hétvégéjére a legkisebbeket is várják a Babusgató mondókázós, élőzenével kísért programjára vasárnap 10 órára. A Kálvin téri Játszószínház ezúttal a pár hónaptól 3 éves korig terjedő korosztály játékaival teli puha térré változik, hogy a bábművészek a szülőkkel karöltve varázsolják el a színházba látogató legfiatalabb közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában