Közgyűlés

2024.01.19. 13:49

Már olcsóbban adná a város a Hadházi úti ingatlanát

Tavaly hétszer próbálták elárverezni, sikertelenül.

Haon.hu

Hiába a kedvező fekvés, nem kelendő az ingatlan

Forrás: Google Maps

A korábbinál olcsóbban kerül kalapács alá a Hadházi út 6. szám alatti ingatlan, amennyiben az erről szóló előterjesztésre igennel szavaz a közgyűlés a január 25-i ülésén.

Mint a dokumentumban áll, a „lakóház, udvar” megnevezésű, 1940 négyzetméter területű ingatlanon hét, változó méretű felépítmény (35-40 négyzetméter nagyságú lakás) található egymással zártsorúan összeépítve a telek keleti oldalán. Az épületegyüttes rossz műszaki állapotú, az épületgépészeti berendezések elavultak. Az ingatlan fekvése szerint a Nagyerdőalja városrészen található, átmenő telekként a Kórház utca 15. szám alatt is van közterületi kapcsolata. A Szabályozási Terv szerinti beépítési határokat nem lehet kihasználni a telek adottságaiból és jelenlegi helyzetéből adódóan.

A közgyűlés 2022. októberében árverés útján történő értékesítésre jelölte ki az ingatlant, melynek kikiáltási árát 173 millió 250 ezer forint (áfamentes) összegben határozta meg. A 2023-ban 7 alkalommal megtartott árverésen az ingatlan értékesítése eredménytelen volt. 

Tekintettel az eltelt időre, valamint az ingatlanpiacon bekövetkezett változásokra, az ingatlan forgalmi értékét aktualizálták; az ingatlanforgalmi szakértők 2023. decemberében azt 147 millió 850 ezer forint összegben állapították meg. A mostani előterjesztés szerint erről indulna a soron következő licit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában