Szerencsés eb

2024.01.29. 15:52

Nem tud létezni emberi szeretet nélkül a tűzből kimenekült Lucky

Elvesztette gazdáit, ideiglenesen befogadták, ám most új otthont keres a magára maradt kutya.

Hajnal László

Gazdát keresnek a tűzből megmenekült Luckynak

Forrás: Napló-archív

A csodával határos módon menekült ki január 22-én, szombaton egy égő faépületből Lucky, a kutya. Az esetről többször is írtunk a Haonon, a Debrecenben történt tűzvészben egy középkorú pár vesztette életét, ők voltak a gazdái az így árván maradt kiskutyának.

Az események után felvettük a kapcsolatot azzal a férfival, aki kimentette a lángok közül a gazdáihoz az utolsó pillanatig ragaszkodó ebet. A kutya nála talált menedékre rövid ideig, amíg a Puli Állatvédő Egyesület be tudja fogadni az állatot.

Nem tud meglenni egyedül

Megyesi Lászlóné, az egyesület önkéntese arról tájékoztatta portálunkat, Lucky a Puli gondozása alatt áll vasárnap óta, azonban a kennelben nagyon sírt, ezért nem merték a telephelyen hagyni, így ismét egy ideiglenes befogadóhoz, a szervezet egyik dolgozójához került. Nála sem maradhat azonban sokáig, lévén, neki is számos kutyáról kell gondoskodnia. 

Végtelenül embercentrikus kiskutya, nagyon igényli az emberek közelségét. Épp emiatt a ketrecben nem volt meg egyedül. Hiába tették melegebb helyiségbe, nem lehet magára hagyni. Nem érdekli, hol van, csak ember legyen körülötte, máskülönben szorongási problémái lesznek

 – mondta. Megyesi Lászlóné hozzátette, kiskora óta ismeri Luckyt, aki korábbi gazdájával folyamatosan együtt volt.

– Nagyon bújós, kedves, más kutyákkal is könnyen kijön. Okos és rettentően hűséges – jellemezte.

Elmondta azt is, táplálkozási szempontból sem válogatós, nem konzervhez szokott kutya. Leginkább a házi kosztot szereti, de megeszi a száraz kutyatápot és a kutyaszalámit is, nem finnyáskodik.

Lucky tehát most új otthont keres, és olyan befogadóra vár, akinek hű társa lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában