Sziréna

2024.01.21. 09:04

Tragédia! Két ember égett bent szombat éjszaka egy debreceni tűzben – fotókkal, videóval

A mentők már csak a halál tényét tudták megállapítani.

Haon.hu

Életvitelszerűen éltek a fás területen

Forrás: Tóth Imre

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy megközelítőleg hat négyzetméteres faépület Debrecenben, a Gázgyár utcában – közölte szombat éjszaka a katasztrófavédelem. A tájékoztatásukban azt írták, a város hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, ahová a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kivonult. A tűz keletkezésének pontos okát és körülményeit vizsgálja a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.
Az Országos Mentőszolgálattól megtudtuk, 

a helyszínen két személy halálának tényét állapították meg a mentősök.

Nem volt velük probléma

A helyszínen már csak a faépület elszenesedett maradványai vártak minket vasárnap, odébb egy sátor áll. A fás, bokros területen láthatóan életvitelszerűen laktak a tűz áldozatai, két fa között kifeszített kötélen ruhák lógtak a fagyos reggelen. Odébb tűzrakó hely is ki van alakítva, minden bizonnyal itt főztek a stabil otthont nélkülözők. 

Egy kutya fogadta fotóriporterünket a végzetes éjszaka utáni hajnalon, sírva, hangos vonyítással kereste elhunyt gazdáit. 

debrecen, halálos tűz
A kutya egyedül maradt 
Forrás: Tóth Imre

 

A tűz helyszínétől pár száz méterre találhatók lakóházak, úgy tudjuk, a környékbeliek ismerték az áldozatokat, nem volt velük probléma, a körülményekhez képest rendezetten éltek. 

A hétvégén ez már a második halálos tűzeset volt, Hajdúböszörményben egy idős hölgy vesztette életét: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában