Sziréna

2024.01.20. 08:54

Egy idős nő vesztette életét a böszörményi lakástűzben – fotókkal, videóval

Ketten tartózkodtak a kigyulladt lakásban, az egyikük még ki tudott menekülni.

Haon.hu

A négyemeletes társasházban a tűz keletkezésekor huszonkilenc ember volt otthon

Forrás: Tóth Imre

Éjfél után érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy tizenhatlakásos társasház egyik első emeleti lakása Hajdúböszörményben, a Győrössy kertben szombaton – tudatta közlésében a katasztrófavédelem.

A négyemeletes társasházban a tűz keletkezésekor huszonkilenc ember volt otthon, ketten a kigyulladt lakásban tartózkodtak, egyikük még ki tudott menekülni az égő épületből, a másik ember életét vesztette. Az Országos Mentőszolgálat munkatársaitól megtudtuk, egy idős nő halálának tényét állapították meg, továbbá egy középkorú nőt szállítottak könnyebb sérülésekkel, füstmérgezés gyanújával kórházba.

A tűzoltók az oltás mellett a sűrű füsttel telítődött lépcsőházból több lakót is kimenekítettek, a helyszínre melegedő busz érkezett. Információink szerint a társasház fűthető maradt, de jelenleg nincs áram az épületben. A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit. A lakástüzek 61 százaléka a fűtési időszakban következik be, ilyenkor tehát fokozottabb odafigyelésre van szükség. Célszerű lakásunkban füstérzékelőt használni és tűzoltókészüléket tartani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában