Helyi közélet

2023.12.19. 14:07

Kárpátaljai iskolának segített Téglás

Víztisztító berendezést szerzett be pályázati forrásból a hajdú-bihari város önkormányzata.

Kerekes-Bíró Éva

Forrás: Kerekes-Bíró Éva

Téglás város polgármestere, Szabó Csaba hétfőn a kárpátaljai Szürte iskolájában 2000 liter tiszta víz folyamatos előállítására és tárolására alkalmas víztisztító berendezést adott át Puskár Árpád polgármesternek. Az eszközt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. segítségével vásárolta a téglási önkormányzat a testvérvárosának.  

– Számunkra itt, Magyarországon teljesen természetes, hogy a vízcsapból iható víz folyik, Kárpátalján nagy kincs a tiszta ivóvíz, az itt élők lajtos kocsiból jutnak az élet ezen elemi szükségletéhez – mondta Téglás polgármestere.  

Eredetileg a kulturális kapcsolatok építésére kiírt pályázatot nyerték meg, azonban azt az orosz-ukrán háború kitörése miatt nem tudták nem tudták megvalósítani. A téglási önkormányzat ezt követően kérvényezte a megnyert forrás humanitárius célra való felhasználását, melynek eredményeként – Szürte vezetésével egyeztetve – jutott el a víztisztító berendezés Kárpátaljára. 

– Valóban hiánypótló és nagy segítség ez számukra. Mind a helyi polgármester, mind a szürtei iskola vezetése, a kistérség oktatási igazgatója és a gyerekek őszinte köszönete és hálás tekintete megható volt ezen az alkalmon, egyértelmű bizonyosság, hogy a lehető legjobb célra fordítottuk a pályázati forrást. Köszönet Magyarország Kormányának – fogalmazott Szabó Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában