Egyház

2023.12.17. 09:36

Debrecenbe jön Böjte Csaba és a Magyar Nemzeti Cirkusz betlehemi karavánja

Aznap, amikor a betlehemi láng is a városba érkezik.

Haon.hu

Debrecenbe látogat Böjte Csaba

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Debrecenbe érkezik december 20-án az összetartozás betlehemi karavánja, melynek ötletét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes adta, közölte a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapja. Mint írták, 1223-ban Assisi Szent Ferenc rendezte be először az első betlehemet, ennek emlékére a Magyar Nemzeti Cirkusz ferences testvérek kíséretében elindított egy jászollal, jelmezekkel és díszletekkel felszerelt mobil karavánt, mely december 10. és 23. között Sepsiszentgyörgytől Budapestig különböző városokban állomásozik.

December 20-án 10 órakor Böjte Csabával együtt érkezik Debrecenbe, ahol a történelmi egyházak vezetőivel közösen fogadják a betlehemi lángot, mely a 43. Főnix Cserkészcsapat közreműködésével érkezik a városba. A rendezvénynek a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ ad otthont a Nádor utcán.

A főegyházmegye várja mindazon érdeklődőket, akik a láng érkezését követően, Böjte Csaba atya vezetésével szívesen mesélnék és játszanák el a több mint 2000 éves történetet, interaktív formában, a betlehemi szereplők jelmezébe bújva. A Magyar Nemzeti Cirkusz gondozásában érkező állatokat (láma, birka, kecske) a látogatók 15 óráig tekinthetik meg a DMJV Családsegítő és Gyermekjóléti Központjának udvarán.

A karaván december 23-án érkezik meg Budapestre. A pesti ferences templom előtt tartják az utolsó megemlékezést, majd egy hálaadó szentmisével zárják az útjukat.

Böjte Csaba nemrég a Mathias Corvinus Collegium debreceni központjában tartott előadást, az arról készült beszámolónkat itt olvashatják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában