Közlekedés

2023.12.20. 08:00

Már megint a Szent Anna… most ezt tette egy türelmetlen sofőr

Villogás, dudaszó és mutogatás, teljesen alaptalanul.

Haon.hu

Az új forgalmi rendet jelző tábla a Szent Anna utcán, a Klaipeda utcai kereszteződés előtt

Forrás: Facebook / Debrecenben Hallottam

Többször is olvashattak már a Haonon arról, hogy egyelőre nem mindenki tette magáévá százszázalékosan a Szent Anna utcán, a Svetits-iskola környékén bevezetett új közlekedési rendet. A fejlesztés tömören: a Sumen utca és a Varga utca közötti szakaszon új parkolóhelyeket és egy úgynevezett gurulósávot alakítottak ki a gördülékenyebb közlekedés érdekében, az autósok közül viszont van, aki nem parkolás céljából hajt rá erre az új sávra, hanem „végigrepeszt” rajta, majd bekapcsolódik a nyugati irányba haladó forgalomba.

Az átalakítással kapcsolatos forgalmirend-változások tehát okoznak még kellemetlenségeket a környéken, erre példa az a poszt is, amely az egyik debreceni Facebook-csoportban jelent meg kedden. A bejegyzést szerző autós a Szent Anna utcán, a Klaipeda utcai kereszteződés előtt állt járművével a szélső sávban, amelyből egyenesen, a gurulósávba és jobbra is tovább lehet haladni a változás értelmében. A sofőr egyenesen ment volna tovább, azonban világított a jobbra szabad utat adó kiegészítő jelzőlámpa.

Állítása szerint mögötte egy percen keresztül villogott, dudált és mutogatott neki egy autós, aki jobbra, azaz a Klaipeda utcára szeretett volna kanyarodni.

„A sáv amiben álltam nem kizárólag jobbra kanyarodóknak létesült! Ha a lámpácskán a zöld nyilacska csak jobbra mutat,akkor nem fogok a te kedvedért elindulni hiszen egyenesen szándékoztam továbbhaladni a parkolóba. Kérlek kövesd a forgalmi rend változásokat a városban mielőtt fröcsögni támad kedved” – üzente társának az elöl álló autó vezetője.

A kommentelők között voltak, akik megjegyezték, hogy talán nem szerencsés egyenesen haladóként a szélső sávban állni a kiegészítő lámpával ellátott csomópontban, de, mint ahogy az a képen is látható, a gurulósávba csak ebből a sávból lehet egyenesen továbbhaladni, úgyhogy a posztot író autósnak nem volt más választása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában