KRESZ

2023.10.01. 18:57

Felháborító! – tilos parkolás akadályozza a vénkerti iskola tanulóinak szánt ételrakomány átadását

Az iskola egyik beszállítója nehezményezi, hogy nem tud az intézmény előtt megállni teherautójával.

Gubányi Patrik

Ottjártunkkor szabad volt az út – azonban ez nincs mindig így!

Forrás: Kiss Annamarie

A minap olvasónk küldött szerkesztőségünknek egy levelet, miszerint a Vénkerti Általános Iskolába szállít zöldségeket és gyümölcsöket kora reggelente, azonban nem tud teherautójával megállni az intézmény előtt, mivel az ott lakók rendszeresen a tilos jelzés ellenére is elfoglalják a területet.

Ennek apropóján megkerestük a Debreceni Közterület Felügyeletet, amely azt a tájékoztatást adta, hogy amennyiben valaki a „megállni tilos!" közúti közlekedési jelzőtáblánál várakozik, az a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértését követi el. 

– Ebben az esetben a közterület-felügyelők helyszíni bírságot, a gépjárművezető távollétében pedig szabálysértési helyszíni büntetést szabhatnak ki, vagy szabálysértési eljárást kezdeményezhetnek – ismertetették válaszukban.

Mint írták, munkatársaik legkorábban reggel hat órától látnak el szolgálatot, de szabálysértés észlelése esetén telefonon vagy elektronikus úton is lehet a Debreceni Közterülethez bejelentést tenni, rendszeres ellenőrzést kérni.

Közölték, hogy az említett helyszínen ellenőrzést rendeltek el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában