Október 23.

2023.10.23. 17:03

Megemlékezés után ünnepélyesen átadták a kibővített bölcsődét Szerepen

Haon.hu

Forrás: hbmo.hu

Megemlékezés, új bölcsőde avatása, valamint vármegyei ereklyék átvétele is megtörtént október 23-án Szerepentudatta az önkormányzat közlésében. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi műsor elején Verő Tünde polgármester és Bodó Sándor országgyűlési képviselő mondott beszédet, majd a helyi óvodások előadását láthatták a megjelentek. Ezután Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke átnyújtotta a településnek a szervezet által készíttetett, a hajdú-bihariak összetartozását jelképező Bocskai-szablyát, valamint a vármegyei egységet szimbolizáló, fából készült Hajdú-Bihar vármegye puzzle-t.

Kibővített bölcsődét is átadtak ezen a napon Szerepen. A beruházásra európai uniós támogatással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert forrást a település. A mintegy 64 millió forintos beruházás által a már 2018 óta működő intézmény további 7 férőhellyel bővült, így már 14 kisgyermek ellátására nyílt lehetőség. A fejlesztés során megtörtént az udvari tereprendezés is, több parkoló létesült, az épület hőszigetelt lett és kialakították a napelemes rendszert is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában