Átadó

2023.10.12. 11:05

Elkészült a Kastélykerti Bölcsőde Zsákán

A beruházásra 2019-ben nyert forrást a település.

Haon.hu

Vitányi István országgyűlési képviselő, Kovács Kálmán polgármester és Tasi Sándor alelnök a bölcsőde átadóján

Forrás: hbmo.hu

A mini bölcsőde a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg, mintegy 137 millió forint európai uniós támogatásból.  A költséghatékony épületben egy csoportszoba, előtér, akadálymentes mosdó, öltöző, fürdőszoba, melegítő konyha, tároló helyiség, valamint dolgozói mosdó található, előtte pedig parkolókat és kerékpár támaszokat alakítottak ki. Az intézményt október 11-én adták át, az eseményen Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata részéről Tasi Sándor alelnök mondott beszédet – olvasható a vármegyei önkormányzat közlésében.

Zsáka, bölcsőde
Egy csoportszoba van az épületben 
Forrás: hbmo.hu

Mint írják, ez a nap azonban nemcsak a legkisebbek ünnepe volt Zsákán, hiszen az átadó után az Idősek napja alkalmából a helyi művelődési házban folytatódott a program. A vármegye önkormányzata szervezte az ingyenes ünnepséget „A hajdú hagyományok nyomában” projekt keretében. A nyugdíjasokat szintén Tasi Sándor köszöntötte, ezután Liszter Sándor és a Vadrózsák zenés műsorát láthatták a megjelentek. Az alelnök a vármegye önkormányzata által megjelentett legújabb kiadványokból álló könyvcsomagot nyújtott át a településvezetőnek, valamint a helyi civil szervezeteknek. Az idősek számára pedig a vármegyei önkormányzat egyházi kiadványaival készült.

Tasi Sándor kiadványokat adott át 
Forrás: hbmo.hu


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában