Plusz terhelés

2023.09.29. 07:51

Kukásautó nyomja agyon a mezőpeterdi utakat?

Már megpakolva érkezik a jármű a településre, a polgármester ezen szeretne változtatni.

BDR Média

A kiérkező rendőrök az elkövetőt a helyszínen elfogták

Forrás: illusztráció / MW-archív

Kevés olyan település van vármegyénkben, mint Mezőpeterd: minden utcája aszfaltozott. Persze ez nem jelenti azt, hogy az utakra már nincs gondja a faluvezetésnek. Sőt! Egyre több, hiszen az aszfaltutak állapota folyamatosan romlik. De nemcsak a helyiek használata miatt, hanem konkrétan a kukásautó hetenkénti közlekedése a fő útrongáló tényező. Legalábbis Pap Miklós polgármester szerint.

Ha a szomszédos településekről már nem háromnegyed részben megpakolva érkezne a szemétszállító jármű, akkor az útjainkat nem érné akkora terhelés, jóval később kátyúsodnának, repedeznének, töredeznének szét. Ezt már több fórumon is szóvá tettük, kértük, a jármű Mezőpeterden kezdje a szemétgyűjtést, de eddig nem értünk el eredményt

– összegez a Cívishírnek Pap Miklós.

Nézzük azonban, milyen útépítéseket fejezett be, avagy tervez a 650 lakosú kis bihari település. Szeptember 2-án, a Burgonyafesztiválon adták át a 450 méter hosszú Bem utca aszfaltcsíkját. Ez az út 1995-ben épült, valószínűleg gyenge volt az útalap, mert hamar kátyúsodott. Hat éve kijavították a hibákat, majd nem sokkal később pályázatot adtak be a burkolat megerősítésre, padkarendezésre. Nyertek, elkészült az út, átadták. Következhet a Jókai utca, majd a Damjanich utca aszfaltútja. Idővel pedig sorba a többi.

A polgármester a külterületi földutakról is beszélt. Ezekre is pályázaton nyertek támogatást, és a pénzből Mezősas felé három, Váncsod irányába pedig két földutat – összesen két kilométer hosszan – tesznek járhatóbbá, biztonságosabbá.

Persze más tervekről is beszélt Pap Miklós. A temetőben a ravatalozó már megújult, most a sírkert parkosítására szeretnének nagyobb összeget fordítani. Elsősorban az előző években kipusztult örökzöldeket szeretnék pótolni. A szociális feladatok ellátására pedig egy új gépjárművet szeretnének beszerezni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában