Ünnpség

2023.09.05. 21:59

Jubileumi diplomákat adtak át a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen

Sok évtizeddel ezelőtt vehették át a diplomájukat a most ünnepelt lelkészek, tanítók és népművelő-könyvtárosok.

Vmirjáncki József

A jubileumi diplomát Baráth Béla Levente rektortól vehették át

Forrás: Pálfi Karolina-archív

A vármegye központjában, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Oratóriumában gyülekeztek szeptember 2-án, szombaton azok a lelkészek, tanítók és népművelő-könyvtárosok, akik 50-60-65-70 és 75 éve végeztek a felsőoktatási intézményben. Most jubileumi diplomát kaptak.

Az eseményen Horsai Ede igeszolgálata után köszöntőt mondott Baráth Béla Levente rektor. Mint mondta, kedves kötelességnek tartják, hogy évenként találkoznak az évtizedekkel előtt végzett diplomásokkal. Köszöntötte azokat, akik évtizedeken át szorgalmasan, odaadó munkával szolgáltak, akiknek az életpályája példaértékű a fiatalok számára.

Több mint nyolcvanan

Lelkészek közül arany diplomát öten, gyémánt diplomát ketten vehettek át. Tanítók közül arany diplomát 37, gyémánt diplomát 18, vas diplomát 14, rubin diplomát kettő, míg gránit diplomát három pedagógus vett át. A jubilánsok nevében szólt Szász Barnabásné Püski Anna és Homonnainé Püspöki Julianna. A Himnusz eléneklése után az ünnepeltek és hozzátartozói az egyetem parkjában beszélgettek, idézték fel az elmúlt évtizedek emlékeit, eseményeit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában