Felsőoktatás

2023.07.01. 13:48

Átadták a diplomákat a frissen végzetteknek a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen – fotókkal

Jeles ünnepség alkalmából gyűltek össze a 485. tanévét lezáró intézményben.

Forrás: Czinege Melinda

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) istentisztelettel kezdődő ünnepi tanévzáró közgyűlést tartott szombaton délelőtt a Debreceni Református Nagytemplomban, melynek keretében az egyetem végzős hallgatóinak átadták a diplomákat, okleveleket.

Baráth Béla Levente rektor ünnepi beszédében elmondta, egy olyan tanévet zárnak le, amely ismételten előre nem látható, nem tervezhető kihívások elé állította az intézményt. 

 A magyar felsőoktatásban jelenleg zajló deregulációs intézkedésekkel, a megugró infláció és a rezsiköltségek jelentős növekedésével, illetve az ezekkel összefüggő szigorú takarékossági elvárásokkal, korlátozásokkal kapcsolatos átszervezési munkálatok igényeltek fokozott figyelmet a tanév során

 – fogalmazott.

Baráth Béla Levente
Baráth Béla Levente
Forrás: Czinege Melinda

Nehéz év után

Kiemelte a fontosabb eseményeket az elmúlt hónapok sorából. Köztük felidézte, hogy szeptember 10-én, a pandémia után első alkalommal személyes jelenléttel rendezhettek jubileumi diplomaosztó ünnepséget: 98 lelkész, 72 tanító és 18 népművelő-könyvtáros kapta meg jubileumi diplomáját.

– A magyar felsőoktatás deregulációs intézkedési kapcsán, a hallgatói átsorolások, a felvételi szabályozások, az egyetemek számára történő átadások, valamint a nyelvvizsga feltételek módosítások terén, a tanév kezdetétől fogva számos beavatkozásokat és szabályozásokat hajtottunk végre – tette hozzá.

Ebben a tanévben összesen 496 hallgató iratkozott be az egyetemre. Közülük hitéleti képzésben 125 hallgató, tanítói szakon 170, míg a kiegészítő műveltség területi képzésben hat személy vett részt. A felnőttképzési központ képzésein 178, a doktori iskolában pedig 20 hallgató folytatott tanulmányokat. A tanév végén sikeres záróvizsgát tett és oklevelet kapott hitéleti szakon 20, tanító szakon 48, a felnőttképzési szakirányú továbbképzésein pedig 99 személy.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában