Együtt Ricsi gyógyulásáért

2023.09.19. 13:44

Megvan rá minden remény, hogy meggyógyuljon a kómában fekvő böszörményi ralis

Szilágyi Richárd felesége a Haonnal megosztotta, mi lesz az első lépés, ha összegyűlik a teljes összeg a kezelésre.

Nagy Emese

Szilágyi Richárd hajdúböszörményi raliversenyzőnek 2022 májusában minden előzmény nélkül leállt a szíve egy pályabejáráson

Forrás: Szilágyi-Parti Krisztina - archív

Ahogyan arról már többször is beszámoltunk, Szilágyi Richárd hajdúböszörményi raliversenyző több mint egy éve fekszik éber kómában, miután 2022 májusában minden előzmény nélkül leállt a szíve egy pályabejáráson.

Megvan rá minden remény, hogy meggyógyuljon a fiatal pilóta és navigátor: a leletek alapján fogadnák Ricsit egy németországi klinikán, ahol már biztató eredményeket értek el hasonló esetekben. Ennek költsége azonban 40 millió forintba kerül a speciális ki- és hazautaztatással együtt. Az összeg átutalása után néhány héttel már meg is kezdenék a német orvosok a kezeléseket. Többek közt azért jött létre az Együtt Ricsi gyógyulásáért Facebook-csoport, hogy minél többen támogassák a kezdeményezést. Az elmúlt időszakban szinte minden hónapban szerveznek ralis rendezvényeket, hogy összegyűljön a 40 millió millió forint. 

A nagy összefogásnak hála a hőn áhított összeg nagy része már megvan, a közelmúltban beértek a véghajrába.

Már csak 10 millió forint hiányzik

Nehéz bármit is írni. Hatalmas hálát érzünk mindenki iránt, aki hozzájárult már ehhez is. Lassan telnek a napok, de újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Beléptünk az utolsó negyedbe: már csak 10 millió forint hiányzik ahhoz, hogy Ricsit külföldre vigyék és megkezdődjön a kezelés

 – osztotta meg Ricsi felesége, Szilágyi-Parti Krisztina a Ricsi támogatásáért létrehozott Facebook-oldalon.

Mint írja, természetesen örülnek, hiszen már ez is óriási dolog, hogy ideáig elértek, de még mindig kell egy kicsi, egy apró segítség mindenkitől.

Egy nagy levegő, egy utolsó összefogás, egy végső nekifutás

– tette hozzá.

Hajdúböszörmény, rali, szilágyi richárd, kóma
Ricsi és felesége, Krisztina
Forrás: Szilágyi-Parti Krisztina-archív

Fokozottan őrzött betegszállítás

Néhány hónapja arról is beszámoltak a csoportban, hogy Ricsi rámosolygott a kislányára, egyre ügyesebben tud inni, környezetére napról napra jobban figyel, és továbbra is figyelmesen nézi az aktuális ralis eseményeket, amiket mutatnak neki.

A Haon érdeklődésére Krisztina elmondta, ahogy a további 10 millió forint összegyűlik, jelzi a németországi orvosoknak, továbbá azonnal felkeresi a nemzetközi betegszállítót, hiszen nekik is több hétre van szükségük, mire egy fokozottan őrzött szállítást megszerveznek. – A kiutazást mentővel vagy speciális betegszállítóval kell majd megoldanunk, és természetesen orvosi felügyelettel – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában