Zarándokokat is fogadtak

2023.09.10. 10:21

Kápolnabúcsú után indult a szórakozás: nagyot mulattak a fülöpiek szombaton

A böszörményi traktorhúzó verseny helyi győztesét is köszöntötték.

Haon.hu

Forrás: önkormányzat

Évek óta hagyomány Fülöp községében, hogy megtartják Mária Boldogasszony ünnepét a névnapjához eső legközelebbi szombaton.

A Bánházasi Kápolnabúcsú és Kulturális Rendezvény első állomása a római katolikus kápolnában tartott szentmise volt, melyre szép számmal érkeztek a helyiek, az elszármazottak és a szomszéd települések hívei, köztük a közel 50 fős nyíracsádi gyalogos és kerékpáros zarándokokkal.

fülöp kápolnabúcsú
Forrás: önkormányzat

Ezután kezdetét vette a szórakozás a tájház udvarán, mely korai estebéddel kezdődött. A színpadon a nézők köszönthették a Piros Mályva Népdalkört, a debreceni Ady Endre Gimnázium dákjait, akik között helyi tehetség is szerepelt, valamint a hajdúsámsoni Dandé Melinda énekest.

Fontos számunkra, hogy minden évben megrendezésre kerüljön a kápolnabúcsú egy kis kulturális rendezvénnyel, hiszen vallásos település vagyunk, Mária kultusza bennünk él

– hangsúlyozta Hutóczki Péter polgármester köszöntőjében.

Az ünnepséget megtisztelte Tasó László országgyűlési képviselő is, aki szintén kiemelte, hogy ápolni és őrizni kell a vallásos ünnepeket, hiszen ezáltal vagyunk többek a világban.

A rendezvényen az önkormányzat köszöntötte Picil Ádám tehetséges helyi fiatalt, aki a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyen első helyezést ért el.

fülöp kápolnabúcsú
Forrás: önkormányzat

A program végén a szervezők minden megjelentnek kedveskedtek a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat által felajánlott Római katolikusok Hajdú-Bihar megyében című könyvvel, illetve egy Fülöp feliratú mézes szívecskével.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában