Közlekedés

2023.09.26. 11:36

Újabb nagy lépés a 47-es főút négysávosítása felé

Új szintbeni csomópontot alakítanának ki Debrecen és Mikepércs között, a Hermann Kronseder utcánál.

Haon.hu

A 47-es főút Debrecen és Mikepércs között

Forrás: Google Street View

Megjelent a tervezési kiírás a 47-es főút négysávosítására, így elérhető közelségbe is került a Debrecen és Szeged közötti elsődleges teherforgalmi tengely bővítése, számolt be a Magyar Építők. A szakportál rámutatott, a főút négysávosításának tervezési feladatai két szakaszra (5+280 - 7+630 km szelvények között) vonatkoznak, összesen mintegy 2,35 kilométeren.

A Debrecentől délre található Hermann Kronseder utca kereszteződésében szintbeni csomópont kialakítása is szükséges, amelynek engedélyezési és kiviteli terveit is szükséges elkészíteni.

Az előkészítési feladatok keretében a jelenleg 2x1 sávos főút 2x2 sávosra történő fejlesztése kapcsán a Környezeti Hatásvizsgálat, az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére, továbbá a szükséges építési engedélyek megszerzése a feladat – tették hozzá.

Lázár János még júniusban beszélt arról, hogy döntöttek a főút négysávosításáról: az építési és közlekedési miniszter elmondta, a fejlesztés előkészítése több tízmilliárd forintba kerül. A 88 kilométeres beruházás értéke 300 milliárd forint körül lesz, először a Békéscsaba-Debrecen szakasz készül majd el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában