Kutatók Éjszakája

2023.09.29. 08:22

Rajzolt kutyák találkoznak igaziakkal Debrecenben és Hajdúböszörményben

Interaktív programmal várnak kicsiket és nagyokat mindkét településen a pénteki Kutatók Éjszakáján.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / MW-archív

Rajzolt és valódi kutyák találkozása címmel tart interaktív programot az idei Kutatók Éjszakákán a Debreceni Egyetem Antrozoológiai Kutatócsoportja. Az erről szóló sajtóközleményben az áll, nemcsak a rajzfilmekben szereplő ebeket ismerhetjük meg közelebbről, de valódi, segítőkutyákkal is találkozhatunk, sőt olyan izgalmas kérdésekre is választ kaphatunk, mint az, hogy mit tudnak a terápiás kutyák, amit a többi eb nem, és miért mehetnek be bárhová. 

A szervezők idén két helyszínen, 17 órától Hajdúböszörményben, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai karán, 19 órától pedig Debrecenben, az Egyetem téri főépületben tartják meg a programot.

Az esten először a rajzfilmkutyák titkos világában merülhetünk el. A résztvevők játékos kvízzel tesztelhetik tudásukat a rajzfilmkutyákról, majd betekintést nyerhetnek a fiktív blökik kulturális háttértörténeteibe. A legkisebbeket rajzfilmkutyákat ábrázoló kifestők is várják.

A program folytatásaként érkeznek a valódi kutyák, közülük is azok a különleges tudásúak, akik segítőkutyaként az emberek életét segítik. Interaktív bemutató keretében az AURA Segítő Kutya Alapítvány önkéntesei és kutyáik mutatják meg, mi mindent kell tudnia egy terápiás ebnek.

A Kutatók Éjszakája zárásaként kerekasztal-beszélgetést is tartanak, pszichológus, pszichiáter, kutyatréner, antropológus és kultúrakutató szakemberekkel a társállatok szerepéről a mai modern világban, különös figyelmet fordítva az ember-állat kapcsolat egészségközpontú megközelítésére. 

A programok látogatása ingyenes, és nincs szükséges előzetes regisztrációra sem. A rendezvényről bővebb információk a Facebook-eseményben találhatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában