Fotókkal, videóval

2023.08.20. 08:38

Debreceni Virágkarnevál: egy helyen a nap legfontosabb eseményei!

Futóversennyel kezdődött, virágpompás menettel folytatódott az ünnepi eseménysorozat.

Haon.hu

Forrás: Czinege Melinda

Hatalmas színes felhő alól indultak a karneváli élményfutás résztvevői vasárnap reggel 8 óra után, hogy a Baltazár Dezső tértől 2,6 kilométeren át végigfussanak a virágkocsik és táncos csoportok útvonalán.

Őket a veterán járműcsodák, majd a kreatívan feldíszített bicikliken guruló lelkes debreceniek követték.

Valamivel 8 óra után katonai tiszteletadás mellett felvonták a magyar zászlót a Kossuth téren; ezt kenyérszentelés és műsor követte. 

9 órakor kezdetét vette a várva várt virágkarneváli felvonulás, a Rózsa utcától haladnak a díszes kocsik az őket kísérő táncos csoportokkal és zenekarokkal együtt. 

Több mint ezerötszáz táncos, zenész és akrobata volt látható, hallható Debrecen utcáin.

A felvonulást hagyományosan a Szent Korona kocsija nyitotta. Az idei 12 virágkocsin az együttműködő vállalatok igyekeztek missziójukat, mottójukat megjeleníteni: láthattuk a Magyar Honvédség Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred, a Hortobágyi Nemzeti Park, a Kodály Filmharmónia Debrecen, a Tranzit Csoport, a Fórum Debrecen, a Teva, a Magyar Posta, a BMW Group Gyár Debrecen, a Richter Gedeon és a Debreceni Szakképzési Centrum kreatív ötleteit, továbbá Nagyvárad és Debrecen is közös kocsival jelent meg.

A virágkocsikat 37 különböző csoport kísérte, akik között új és visszatérő társulatok is vannak. Kilenc csoport külföldről érkezett: Kína, India, Horvátország, Szerbia, Spanyolország, Németország és Ausztria mellett Olaszország és Brazília is képviseltette magát.

A nem mindennapi menet a Nagyerdei Stadionhoz érkezett, ahol délután kiállítják a virágkocsikat, és mellettük old timereket, régi autókat, motorokat és kerékpárokat csodálhatnak meg zenés és táncos produkciók kíséretében az érdeklődők.

 

Tartson velünk, kövesse a Haonon a nap eseményeit!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában