Egyház

2023.07.14. 17:46

Maradandó élményékkel térhettek haza a bibliahétről a sámsoni gyerekek

Tizenhetedik alkalommal tartották meg a Vakációs Bibliahét nevű programot Hajdúsámsonban, a Református Egyházközség szervezésében, a református templomban.

Dandé Melinda

A hét témája az identitás kérdése köré épült: Isten kinek és milyen feladatra teremtett bennünket? A témát bibliai történetek hozták közelebb a gyerekekhez, fiatalokhoz. A régi történetek közös motívuma a ruha volt. Amilyen ruhát viselünk, az meghatározza, kik vagyunk: fügefalevelek, kismamaruha, apától kapott cifra ruha, a próféta palástja és az Istentől kapott fehér ruha jelezte, hogy milyen minőségben vagyunk éppen jelen az életben, és milyen veszélyeket rejt egy-egy szerep betöltése.

Több mint 120 gyermek és 32 segítő vett részt a bibliahéten, nagyon sok programmal és boldog percekkel

– avatott be Nt. Szanyi György lelkipásztor, a hét vezetője, majd folytatta. – Köszönjük Istennek és a gyülekezetnek, minden adakozó testvérünknek, hogy lehetővé tették a tábort, és hálásak vagyunk Hajdúsámson önkormányzatának a támogatásáért. Ugyancsak köszönjük, hogy a helyi középiskola is helyet biztosított a csoportfoglalkozások lebonyolítására. Nagyon örülök, hogy a szülők bizalommal hozzák gyerekeiket, s mi igyekszünk mindent megtenni a kicsik hitbeli neveléséért. Kiváltság, hogy tehetjük!

Minden reggelt dicsőítéssel kezdtek a gyerekek, a nap végén pedig összefoglalták a tanultakat. Korosztály szerinti csoportfoglalkozásokon elmélyítették a témákat. Délutánonként sportversenyeken, labdajátékokon, kézműves foglalkozásokon, népi játékokon vehettek részt. A nagy meleg lehetővé tette a mindenki számára kedvelt vizes játékokat is. A tevékenységükért szerzett „Sámsoni Shekelt” a hét végén az erre az alkalomra összeállított piacon válthatták be. Péntek délután a szülők részvételével zárták a hetet.  – Isten újra megmutatta hatalmát és szeretetét, s reméljük, maradandó élményeket szereztek a táborozók – zárta a tiszteletes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában