Városfejlesztés

2023.06.01. 10:43

Folytatódik a lépcsőfelújítási program az Újkertben

Idén 25 millió forintból 6 helyszínen korszerűsítik a közterületi lépcsőket.

Bontják majd újraépítik a Görgey utcai lépcsőt

Forrás: Kiss Annamarie

Megújul a Görgey utca 2-4 szám közötti átjáróban lévő közterületi lépcső; a munkálatokat csütörtökön kezdték meg. Az ennek kapcsán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Papp Viktor, a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője elmondta, a lépcsőfelújítási program a lakótelepi önkormányzati képviselők kezdeményezésére 2018-ban indult, mely idő óta 44 helyszínen történt lépcsőfelújítás.

A lakótelepen élők részéről problémaként merült fel, hogy a 70’-es 80’-as években a lakótelepekkel együtt épült közterületen lévő lépcsők az idő múlásával leromlott állapotba kerültek, s így a gyalogos közlekedés biztonságossága is némi problémákat vet fel.

 Debrecenben a közlekedésfejlesztés kiemelt fontosságú, hiszen ha az elmúlt éveket nézzük, jelentős számú útépítések, útfelújítások, csomópontépítések, járdakorszerűsítések valósultak meg, s alapvetően ennek a lépcsőfelújítási programnak is az a célja, hogy a debreceniek biztonságosan tudjanak a lakótelepeken közlekedni – hangsúlyozta Papp Viktor.

Debrecen Bordásné Gyuris Katalin Papp Viktor haon
Bordásné Gyuris Katalin és Papp Viktor a sajtótájékoztatón
Forrás: Kiss Annamarie

50 éves lépcsők újulnak meg

Megtudtuk, az idei évben a költségvetés 25 millió forintot irányzott elő a lépcsőfelújítási programra, melyből 6 helyszínen újulnak meg a lépcsők. – Az Újkert mellett a Vénkert, a Tócóskert, valamint a Bethlen-Darabos tömb is érintett lesz. A jövőben folytatni kívánjuk a felújítási programot, s szeretnék, ha az a következő esztendőben is betervezhető lenne a költségvetésbe – fűzte hozzá a frakcióvezető.

Bordásné Gyuris Katalin, a terület önkormányzati képviselője hozzátette: a Cívis és a Görgey utcán az előző években három kivételével valamennyi lépcső megújult, június 1-vel pedig megkezdődött a Görgey utca 2-4 szám közötti lépcsőnek a bontása, majd a következő hetekben a felújítása.

 Portálunk kérdésére közölte, a lépcsők akadálymentesítése – ahogy korábban is – megoldott lesz, így kerekesszékkel és babakocsival is közlekedni tudnak majd a lakók.

PTZ

Debrecen lépcső haon
Több helyszínen zajlik majd a munka
Forrás: Kiss Annamarie

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában