fokról fokra

2021.05.21. 14:19

Megújulnak a Cívis utca lépcsői

Fotó: Molnár Péter

A következő másfél hónapban hét lépcső újul meg a Cívis utcán

– mondta el Bordásné Gyuris Katalin önkormányzati képviselő pénteken sajtótájékoztatón a 11. számnál, ahol már megkezdték a munkát.

– Hatvanhat millió forintot fordít az önkormányzat idén lépcsők felújítására a különböző lakótelepeken. Szeretnénk rendbe tenni a házak megközelíthetőségét, az összes lépcsőre sort fogunk keríteni. Nagyon régóta kérik ezt a lakók, és ha megnézzük a lépcsőket, azt látjuk, hogy tényleg rossz állapotban vannak. Itt, a Cívis utcán most a programnak egy újabb fázisához érkeztünk – mondta Kósa Lajos országgyűlési képviselő. Megjegyezte, több lakó kérte, hogy az átjárók fölötti tetőt is újítsák meg, ezek azonban – a lépcsőkkel ellentétben – nem az önkormányzat, hanem a társasházak tulajdonai. Egy közös gondolkodásra lesz szükség, hogyan oldják majd meg a javításukat.

– Az önkormányzat 2018 óta végzi a lépcsőfelújítási programot, ez azt jelenti, hogy évről évre a lakótelepeken több lépcső rekonstrukciójára kerül sor. Tesszük ezt lakossági megkeresésre, kérésre – hangsúlyozta Korbeák György önkormányzati képviselő. – Első körben azokkal a lépcsőkkel kezdtük, melyek központi helyen vannak, mondhatni, a leglátogatottabbak; ezek óvodákhoz, iskolákhoz, parkokba vezetnek. Most továbbiak újulnak meg az Újkerti lakótelepen, ahol az elmúlt 3 évben már 20 lépcső felújításánál tartunk. Meg kell jegyezni, a lakótelep 1980-ban épült, és azóta a lépcsők nem voltak rendbe téve. A programot a következő években is folytatjuk – mondta.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában