A Föld napja

2023.04.22. 10:55

A környezet védelméről tanulhattak a debreceni gyerekek

Fenntarthatóság – Újrahasznosítás – Környezetvédelem: ezek voltak a pénteki esemény kulcsszavai a Tessedik utcai oviban.

Forrás: Facebook / Katona Erzsébet

Pénteken kiderült, hogyan válik a körzetben a már elhasznált műanyagkupakokból, közös gyűjtés kapcsán prémium minőségű fenntartható új játék, 400 ezer forint értékben - olvasható Katona Erzsébet önkormányzati képviselő közösségi oldalán

Mint írta három éve helyeztek ki műanyagkupak gyűjtő szíveket a körzete négy pontján, melyek bevételét folyamatosan jó ügyekre fordítják, így volt ez most is, a Föld napja eseményhez kapcsolódva, mely évfordulót április 22-én tartják világszerte.

Forrás: Facebook / Katona Erzsébet

Hozzátette, a meglepetés ajándékként kiválasztott termékcsalád, átlagosan több mint 80 százalékban fenntartható anyagokból készült: a kidobott műanyaghulladék új életet kap, és anyagforrásként szolgál. Ez erőforrásokat és mindenekelőtt a környezetet kíméli. A prémium minőségű, világhírű német játékcsalád magában hordozza azt az üzenetet, melyet szeretnénk a gyerekeknek átadni, hogy a gyerekek olyan világban nőhessenek fel, ahol az állat és a növényvilágot közelről megismerhetik, ezáltal szeretik, tisztelik és védik is azokat. 

Kifejtette továbbá azt is, hogy hétfőn a Babits oviban folytatódik a program, s bízik benne, hogy az év 365 napján otthonainkban és köztereinken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában