Csak óvatosan!

2023.04.09. 10:04

Fényes nappal szpottoltak vaddisznót Debrecenben

Vaddisznó bukkant fel vasárnap Debrecenben, az Auguszta mellett, derül ki egy ezzel kapcsolatos bejegyzésből, amely az egyik helyi Facebook-csoportban jelent meg. A poszthoz csatolt képen egyetlen példány látszik, ahogy az erdősáv szélén sétálgat vagy álldogál, és az úttest felé tekintget.

Vaddisznó Debrecen Auguszta
Forrás: Facebook / Debrecenben Hallottam

Hasonló észlelésekről portálunkon is sokszor beszámoltunk már, az egyik legemlékezetesebb talán az az eset, amikor egy egész csorda vágtatott végig a Szitás utcán, a családi házak között még tavaly augusztusban, szintén fényes nappal.

Ezt tegyük, ha összefutunk eggyel

Dr. Forgács Barna, a vármegyei vadászkamara elnöke érdeklődésünkre korábban elmondta: alap­esetben nem kell félni a vaddisznótól, menekül az ember elől, kivéve, ha malaca van, sérült vagy beteg, ilyenkor veszélyessé válhat. A szakember hozzátette: ha valaki vaddisznóval találkozik, semmiképpen ne próbáljon kapcsolatot keresni vele, hanem minél előbb nagy robajjal, zörgéssel távozzon! Ha az állat támadónak tűnik, be kell állni egy fa mögé, és nem mozogni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában