Táncra fel!

2023.03.04. 09:47

Belestünk a Debreceni Hajdú Táncegyüttes egy fontos próbájára

Kalotaszegi pillanatokat visznek az ifjú hajdúsok az idei Néptáncantológiára.

Így készültek a táncosok az eseményre

Forrás: Kiss Annamarie

Egy erdélyi tájegység, Kalotaszeg földjéhez csapódtak egykor ugyanúgy a talpak, ahogyan március 4-én, szombaton Budapesten fognak a Debreceni Hajdú Táncegyüttes Ifjúsági csoportjának előadásakor. A 14 és 17 év közötti fiatalokból álló 38 fős csapat Kalotaszegi pillanatok című koreográfiáját beválogatták az Ifjúsági Néptáncantológia című műsorba. Az ifisek egyik vezetője és a produkció egyik megalkotója, Majer Tamás a Haonnak elmondta, a hetvenéves együttes versenyeken, neves rendezvényeken tavaly bemutatott koreográfiáit is sorra vette a fővárosi esemény szervezőjének bizottsága, majd javaslatot tett, hogy mely előadásokkal érdemes nevezni. 

Az ajánlás nyomán a debreceniek jelentkeztek, és videójuk alapján a tizennégy fellépő közé választotta őket az öttagú zsűri a negyven pályázóból.

Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület, valamint a Martin György Néptáncszövetség idei eseményére csütörtökön este is készültek a táncosok, s bepillantást engedtek nekünk a próbába.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában