Jótékonykodás

2023.02.18. 14:39

Hatvan családnak segítenek a debreceni polgárőrök

Évente legalább négy alkalommal szerveznének ünnepeken kívüli élelmiszercsomag-osztást.

Hagyományteremtő szándékkal indították el ezt a kezdeményezést

Forrás: Czinege Melinda

Tartósélelmiszer-csomagokat osztottak rászorulóknak szombat délelőtt a debreceni Huszár Gál Gimnázium épületében. A Debreceni Polgárőr Egyesület kezdeményezéséhez a Hit Gyülekezete mellett nagyobb vállalkozások is csatlakoztak. 

Mintegy hatvan helyi és környékbeli családnak tették szebbé a napját.

Sziklássi Péter, a polgárőr-egyesület elnöke a Haon megkérdezésére elmondta: hagyományteremtő szándékkal indították el ezt a kezdeményezést, ugyanis véleményük szerint a nehezebb körülmények között élő embereknek nemcsak ünnepnapok közeledtével, hanem az év más időszakaiban is szükségük van a segítségre. – A mai alkalommal mintegy hatvan családnak adunk át élelmiszercsomagot. Aki nem tudott egészségügyi vagy egyéb okból eljönni, hozzájuk kivisszük. Szeretnénk évente legalább négy ilyen alkalmat, lehetőleg minél több embert elérve a vármegyében, ezért várjuk további adományozók csatlakozását – osztotta meg.  

Az egyesület meghívására érkezett Katona Erzsébet önkormányzati képviselő is, aki régóta szoros kapcsolatban áll a debreceni polgárőrökkel. Mint fogalmazott, nagyon fontos a civilek munkája, hiszen bárki kerülhet olyan helyzetbe, ami miatt segítségre szorul. 

– Láthattuk a törökországi katasztrófát, senki nem számíthatott ott sem arra, ami történt. Úgy gondolom, ha látjuk, hogy tudunk segíteni, önkéntesként lelkisegélyt nyújtani vagy adománycsomagot, akkor tegyük meg – emelte ki.

Forrás: Czinege Melinda

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke abbéli örömét fejezte ki, hogy a tagok nemcsak közösen, de egyénileg is szerveznek ilyen önkéntes akciókat. – A Debreceni Polgárőr Egyesület tagjai nap mint nap kint vannak az utcán, az emberek között, találkoznak azokkal a családokkal, amelyeknek szüksége van a segítségre, és megtalálják azokat a partnereket, akikkel közösen tudnak segíteni – mutatott rá. 

BS 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában