Jön az aszfalt

2023.02.06. 16:40

Megvan az időpont, hogy mikor lesz újra járható a Rakovszky!

Az időjárás, illetve esetleges vis maior tényezőket is bele kell kalkulálni.

Forrás: Napló-archív

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken megtörtént a beton átfogó szilárdsági minőségvizsgálata, majd ma a Rakovszky utcán megkezdődött az aszfaltmarás. A Debreceni Vízmű Zrt.-től azt az információt kapta a Hajdú Online, hogy kedden, szerdán és csütörtökön aszfalt alapréteg-, kötőréteg- és kopóréteg- terítés veszi kezdetét, majd ezt követi az útburkolati jel felfestése.

–  A troli felsővezeték feszmentesítve lesz, továbbá az aszfalt munkálatokkal párhuzamosan csütörtökön felvonul a talajradar műszeres vizsgálatot végző szakcég, akik teljes pályaszerkezet szélességben megvizsgálják a területet, hogy a későbbiekben ne ismétlődjön meg a hetekkel korábbi baleset, azaz preventív jelleggel üregeléseket keresnek a talajban – tudtuk meg. A közleményben azt írták, ahol ilyet találnak, ott a burkolatot megbontják, és a hibát kijavítják. Ha mindent rendben találnak, akkor vélhetőleg a jövő héten már visszaállhat a gépjárműforgalom is a Rakovszky utcán.

ND

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában