Dolgoznak a gödörnél

2023.02.01. 13:30

Köt a beton a Rakovszky utcán, de még nincs vége a munkának – fotókkal!

Süllyedés és fagyveszély ellen különleges betont használtak a forgalmas útszakaszon.

Friss képek a Rakovszky utcai beszakadt aszfaltról

Forrás: KISS ANNAMARIE

Ahogy arról már beszámoltunk betemették a tátongó lyukat a Rakovszky utcán, látszólag már csak az aszfaltozás van hátra. A Haon megkereste a Debreceni Vízmű Zrt.-t azzal a kérdéssel mikorra végeznek a munkálatokkal és mikor vehetik birtokba az autósok a 4-es számú főút ezen szakaszát. 

 

Mint a Vízmű válaszából kiderül, jelenleg a ckt-beton köt és a fagyveszély miatt van letakarva egy ponyvával a feltöltött rész. Ez a fajta aszfalt a transzportbetonoknak egy olyan típusa, amelyet billenőplatós teherautóval szállítanak ki a betonüzemek az építkezésekre. Mint megtudtuk, a ck-betont aszfalt- és térkőréteg alá használják az építőiparban az elviselendő teherbírástól függően különböző vastagságban elterítve. Megakadályozza, hogy a ráhelyezett burkolat elmozduljon, illetve megsüllyedjen. Az útépítéseknél nem ritka, hogy egyetlen útszakasz elkészítésekor több ezer köbmétert is felhasználnak belőle. – Pénteken, azaz február harmadikán megtörténik a beton átfogó szilárdsági minőségvizsgálata, majd február 6-án, hétfőn a fentebb leírt felületen kezdődik az aszfaltmarás. Ennek elkészülte után indulhat maga az aszfaltozás, ennek ütemezése és időtartama már a kivitelező hatásköre – közölte a Debreceni Vízmű Zrt.

ND

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában