Olvasói panasz

2023.01.03. 14:49

Tavasszal már szembetűnő lesz a Sámsoni út fejlesztése

A négysávosítás részeként kerékpárút is épül, most viszont jobb óvatosan megközelíteni a szakaszt két keréken.

Forrás: Kiss Annamarie

Egy olvasónk panasszal fordult felénk, mert szerinte a Sámsoni úton a páratlan oldal 47. számától a járda egyenetlen, és egyre nehezebb rajta biztonságosan haladni. A szakasz állapotáról korábban portálunk is írt már.

Korábbi beszámolónk szerint a Sámsoni út gyakorlatilag teljes belterületi szakaszán a gépjárművezetők rendszeresen figyelmen kívül hagyják a kerékpárút létezését, és ráparkolnak, plusz ráhordják a sarat, kavicsot. A 2021 szeptemberében megjelent cikk szerint a Sámsoni út belterületi szakaszának átépítése lehetne megoldás a problémára.

Jelenleg is tart a munka

A helyszínt az olvasói panasz nyomán újra megnéztük, és a debreceni polgármesteri hivatalhoz fordultunk kérdéseinkkel.

– A 471. számú főút 0+000 - 2+850 kilométerszelvény közötti, azaz belterületi szakaszának négysávosítási munkálatai a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (2023. január 1-től Építési és Közlekedési Minisztérium Útépítési Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárság Beruházás Lebonyolítási Főosztály) beruházásában valósulnak meg. Az 1+000 - 2+850 kilométerszelvények közötti szakasz esetében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által kiírt közbeszerzési eljárás a 2016-ban elkészült tervek alapján folyt. A nyertes kivitelező feladatát képezi a közműkiváltási, csapadékvíz-elvezetési engedélyek beszerzése, majd ezt követően a kiviteli tervek elkészítése, melynek része kerékpárút építése és felújítása is – írta a debreceni polgármesteri hivatal a megkeresésünkre.

 

A közlemény szerint jelenleg ezek a folyamatok az utolsó fázisban járnak, a főúton látványos munkavégzésre 2023 tavaszán lehet számítani.

 

A kerékpárszakasz tisztaságát illetően pedig azt írták: a debreceni polgármesteri hivatal zöldterületi osztálya a Sámsoni úti kerékpárút takarítását a szükség szerint végezteti, legutóbb 2022 decemberének elején mintegy 5,6 kilométeren történt meg a burkolat takarítása, lombmentesítése. 

Ahogy az olvasónk is jelezte; a járda egyenetlen, és egyre nehezebb rajta biztonságosan haladni
Forrás: Kiss Annamarie

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában