Párthír

2023.01.24. 16:23

Számonkérné Papp Lászlót a DK

A Demokratikus Koalíció debreceni szervezete fegyelmi eljárást kezdeményez Papp László polgármester ellen a kínai akkumulátorgyár miatt – tudatták a képviselők kedden a párt Miklós utcai székházában.

Vaszkó Imre szerint a város jelenlegi vezetője az első olyan debreceni polgármester, aki a 200 ezer helybéli akaratával nyíltan szembefordul. Varga Zoltán szerint Papp László becsapta a közgyűlést, amikor elfogadta a CATL-beruházáshoz szükséges, véleményük szerint megtévesztő adatokat tartalmazó előterjesztést, és nem tájékoztatta a tervekről a résztvevőket. Jánki József elmondta, hogy az ügyben a szervezet a következő debreceni közgyűlésen fegyelmi eljárást kezdeményez, melyben név szerinti szavazást kérnek. Ezt a benyújtástól számított 3. tanácskozáson a közgyűlésnek kötelezően tárgyalnia kell majd.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra a debreceni Fidesz-KDNP frakció az alábbi közleménnyel válaszolt:

Ha Varga Zoltánnak lenne önbecsülése, már régen befejezte volna politikai pályafutását, ugyanis bizalmat soha nem kapott a debreceniektől. Akinek soha nem sikerült még a választók bizalmát megszereznie, annak nincs morális alapja arra, hogy bárkit politikai hullának nevezzen. Politikai hulla ő maga, ellentétben a polgármesterrel, aki 1998 óta – akár önkormányzati képviselői, akár polgármesteri választáson – minden esetben megszerezte a választók bizalmát. 

Azt a munkát, amelyet a polgármester végzett az elmúlt években – amely révén Debrecen Közép-Európa egyik legjelentősebb városává vált – elismerni kellene, nem becsmérelni. Felújított oktatási és köznevelési intézmények sokasága, kulturális intézmények fejlesztése, közte a Csokonai Fórum megépítése és a Csokonai Színház felújítása, ezen felül nagyléptékű közlekedésfejlesztési program, például a nyugati kiskörút megvalósítása, a Nyíl utca, a Hadházi út és a Bem tér csomópontjának átalakítása, a Bethlen utca és az Egyetem sugárút, továbbá a Kishegyesi út bővítése is az elmúlt évek sikerei közé sorolható, csakúgy mint az olyan jóléti beruházások, mint a Sziget-kék játszópark vagy az Aquaticum Debrecen Strand. Zajlott és zajlik a gazdasági élet dinamizálása, több ezer új munkahely létrehozása a városban annak érdekében, hogy a fiatalok hosszútávon Debrecenben maradjanak. Ezek mind-mind ennek a polgármesteri korszaknak az eredményei. Varga Zoltán mit tud letenni az asztalra?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában