Közlemény

2023.01.20. 17:55

Debreceni Fidesz: az újabb közmeghallgatás sem tudta elérni valódi célját

A CATL akkumulátorgyár környezetvédelmi engedélyeztetése miatt összehívott közmeghallgatáson elszabadultak az indulatok.

Forrás: Kiss Annamarie

– Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Debrecen legnagyobb munkahelyteremtő beruházásával kapcsolatos újabb közmeghallgatás sem tudta elérni valódi célját, mely a debreceniek hivatalos tájékoztatása volt a jelenlévő szakértők, a beruházó és a szakhatóság szakemberei közreműködésével. Az ehhez szükséges kereteket a Kormányhivatal biztosította – írta pénteki közleményében a debreceni Fidesz-KDNP frakció reagálva a CATL akkumulátorgyár környezetvédelmi közmeghallgatásán történtekre.

Hozzátették, éppúgy, mint a január 9-i debreceni közmeghallgatáson, úgy most sem tudott hosszú órákon keresztül érdemleges tájékoztatás létrejönni a lakossági aggodalmak eloszlatása érdekében.

– Ebben hathatósan közreműködtek azon ellenzéki politikusok, akik részt vettek és felszólaltak a mai eseményen félelmet keltve a debreceniekben, a saját politikai haszonszerzésük érdekében – tették hozzá.

Közölték, a beruházás a magyar és az európai uniós környezetvédelmi és iparbiztonsági előírásoknak megfelelően kaphat engedélyt és végezheti tevékenységét, így ezen irányelveknek megfelelően a környezetre és az egészségre semmilyen káros hatással nem lehet.

– Ennek a garanciáit kívánták bemutatni a mai közmeghallgatáson is annak szervezői. Mivel ez csak részlegesen sikerült, ezért fontosnak tartjuk, hogy a következő időszakban minél több hasznos és megnyugtató információ lásson napvilágot a beruházással kapcsolatosan, melynek előmozdítása érdekében lépéseket teszünk – fogalmazták, kiemelve, hogy a felfokozott hangulatú közmeghallgatáson látott erőszakot pedig teljes mértékben elítélik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában