Adtak, akinek csak tudtak

2022.12.29. 11:10

Jó tündérek segítettek a gyerekeknek: sűrű hónapot zárt a debreceni alapítvány

Összesen több mint ezer gyermeket lepett meg az alapítvány az ünnep alkalmából.

Sok gyereknek szereztek örömet az ünnep alkalmából

Forrás: Tündérkör Alapítvány

A „Tündérek Karácsonya 1000” elnevezésű programjában 4 település ezer rászoruló gyermekét és családjait fogja meleg étellel, mikuláscsomaggal és karácsonyi ajándékkal meglepni – ezt határozta el a Tündérkör Alapítvány, és a teljesítésről rendszeresen beszámolt Facebook-oldalán. Vállalását számos támogató személy és cég segítette.

„Bőrig áztunk, de megérte!” írták, amikor december 10-én elrajtolt a program. Az első állomás Debrecen volt, ahol elesett, rászoruló és fogyatékkal élő, 16 év alatti gyermekeket nevelő családok kaptak tőlük mikuláscsomagot és karácsonyi ajándékot. Itt 72 gyermek jött el a szüleivel.

December 12-én 208 embernek osztottak ki adományt Hajdúsámsonban, a „Tündérek Karácsonya 1000” második állomásán. Mikuláscsomagokkal és egy ételbár által felajánlott 250 adag melegétellel kedveskedtek a 16 év alatti gyermekeket nevelő családoknak. December 17-én Tégláson osztottak ki 220 adag töltött káposztát és további 140 mikuláscsomagot a program harmadik állomásán.

A december 18-ai, bocskaikerti állomásra 61 gyermek jött el, szülőkkel. Ezzel lezárult a 4 helyszínes adományosztás, ahol – az alapítvány összegzése szerint – 561 rászorulón tudtak segíteni, 90 százalékuk volt 16 év alatti gyermek. „Mivel maradtak mikucsomagok és kariajándékok, felvettük a kapcsolatot olyan debreceni intézményekkel, ahol fogyatékkal élő, sérült és rászoruló gyermekeket oktatnak illetve nevelnek” – írták.

December 20-án 77 sérült, illetve fogyatékkal élő gyermeket léptek meg mikuláscsomaggal, ajándékkal és plüssállatkákkal, majd 79 pedagógust és gyermekeiket ajándékoztak meg mikuláscsomagokkal. „Hihetetlen, mennyi örömöt tud okozni ez a pár darab apró figyelmesség!” – tették hozzá.

Az alapítvány mikulása is elment a gyerekekhez
Forrás: Tündérkör Alapítvány-Archív

Karácsony előtt négy, összesen 9 gyermeket nevelő család kapott az alapítványtól tartós élelmiszert, piperét, mikuláscsomagot és édességet, majd újabb 380 gyermeket leptek meg karácsonyi ajándékkal. Így teljesült is a kitűzött cél, hogy több mint ezer gyermekhez juttassanak el adományt.

Karácsonykor az alapítvány munkatársai „sürgősségi élelmiszer ügyeletet” tartottak. Az ünnep napjain 8 család 18 gyermekének vittek tartós élelmiszert, mikuláscsomagot, édességet, piperét és tisztítószereket is.
Az utolsó 220 mikuláscsomagot pedig – az alapítvány december 29-ei bejegyzése szerint – a Mentődolgozók Kulturális és Szabadidős Egyesülete kapta, azon dolgozóik, ahol 16 év alatti gyermeket nevelnek.

Az utolsó csomagokat a mentősök gyermekei kapták
Forrás: Tündérkör Alapítvány-Archív

A Tündérkör továbbra sem tétlenkedik, már szervezik a nyolcadik TündérFutást.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában