Energiaválság

2022.11.07. 12:50

Januártól felfüggesztené a troliközlekedést a DKV

A tervezet szerint pótlóbuszokkal helyettesítenék a járatokat.

Forrás: Napló-archív

Debrecen város energiahelyzettel összefüggő intézkedéseinek részeként a DKV Zrt. bevezeti az optimalizált menetrend második ütemét. Az intézkedést az elmúlt időszak inflációs hatásai, az üzemanyag- és energiaárak emelkedése indokolják – hangsúlyozza a közlekedési társaság közleményében. Az üzemanyag beszerzési ára az elmúlt évben 86 százalékkal növekedett, az elektromos energia ára pedig 2023-ban két és félszer lesz magasabb, mint az idén. Az intézkedés a társaságnál létszámleépítést nem okoz, a menetrendi módosítások elsősorban a csúcsidőszakon kívüli időszakot érintik szögezték le.

A november 14-től életbe lépő változásokról bővebb információ itt található.

A terv szerint 2023. január 1-jétől valamennyi trolibuszjárat helyett autóbuszok közlekednek majd, hétvégén pedig az 1-es és 2-es villamosvonal teljes szakaszán villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat. Tanszünetben munkanapokon a 2-es villamosvonalon a Doberdó utca – Kálvin tér – Doberdó utca szakászán villamospótló járatok üzemelnek, az 1-es villamos teljes körön közlekedik (Nagyállomás – Egyetem – Nagyállomás). Tanítási időszakban munkanapokon a villamosok teljes körforgalomban közlekednek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában