Közbeszerzés: 4,6 millió kWh közvilágításra

2022.11.03. 09:54

Egy évre elég villamosenergiát vesz Debrecen

Nyílt és gyorsított eljárás keretében szerzi be a város az áramot.

Adventi fények Debrecenben Fotó: Napló-Archív

Fotó: Czinege Melinda

Eljárást indított a debreceni önkormányzat villamos energia-kereskedő kiválasztására a 2023-as évre vonatkozóan; az ajánlattételi felhívás az október 28-ai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. 
Mint Papp László polgármester a közgyűlés október 27-ei ülésén elmondta, ez már a második eljárás, az elsőben „meglehetősen rémisztő” árajánlatok érkeztek.

A beszerzés az önkormányzat közvetlen fenntartású intézményeit, épületeit érinti. Így a polgármesteri hivatal, a Debreceni Intézményműködtető Központ, a Csokonai Színház, a Déri Múzeum, a Kodály Filharmónia Debrecen Közhasznú Nkft., a Méliusz Juhász Péter Könyvtár, a Debreceni Közterület Felügyelet, a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nkft., a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja, a DMJV Egyesített Bölcsődei Intézménye, a DMJV Gyermekvédelmi Intézménye, a DMJV Városi Szociális Szolgálat, a DVSC LA Létesítményfenntartó Nkft., a Nagyerdei Kultúrpark Közhasznú Nkft., a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nkft.,  a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nkft., a DVSC Kézilabda Kft., a MODEM Modern Debreceni Nonprofit Kft., a Vojtina Bábszínház, valamint 33 óvoda jövő évi áramellátását biztosítaná az önkormányzat.

Mint a dokumentumban áll, a magyar villamos energia átviteli hálózaton folyamatosan rendelkezésre álló, a felhasználási helyek csatlakozási jellemzőinek megfelelő minőségű villamos energia beszerzése (kereskedelmi jogviszonyban való megvásárlása) a cél 2023. január 1. 0:00 óra és 2023. december 31. 24:00 óra közötti időszakra vonatkozóan, menetrend adási kötelezettség nélküli teljes ellátás alapú villamos energia adásvételi szerződés keretében,  14 millió 543 ezer 984 kWh + 20 százalék mennyiségben. Ez magában foglalja a Debrecen közigazgatási területén felhasznált és átvett közvilágítási célú villamos áram mennyiséget is, ami 4 millió 606 ezer 82 kWh + 20 százalék. Az összes mennyiség (a + 20 százalékos  eltérés miatt) maximálisan 17 millió 452 ezer 781 kWh lehet.

Az ajánlatkérés azt is tartalmazza, hogy – mivel a villamosenergia konkrétan meghatározott minőségi és műszaki követelménynek felel meg – az értékelés során minőségi jellemzőket nem, csak a legalacsonyabb árat veszik figyelembe.

Az eljárás nyílt és gyorsított, mert a beszerzés volumenére figyelemmel hosszabb időszakot vett igénybe az eljárás előkészítése, ugyanis az energiadíjak alakulása miatt, az önkormányzati takarékoskodás keretében felül kellett vizsgálni, mely intézmények működésében történik változás, mely az energiamennyiség meghatározását jelentősen befolyásolta, késleltette.

Az ajánlatokat november 7-ig várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában