Elkezdődött a felkészülés

2022.11.14. 11:50

Féléves iraki misszióra készülnek a katonák Debrecenben

A katonák őrzésvédelmi feladatokat látnak el, és kiemelt személyeket is kísérnek.

Forrás: Honvédelem.hu

Alegységsorakozóval kezdődött meg Debrecenben az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens (MH IKBK) 16. váltásának felkészülési időszaka

– számolt be szombaton a Honvédelem.hu.

A foglalkozások során a katonák - egyebek mellett - megismerkednek a műveleti területen várható feladatokkal, gyakorolják a váratlanul bekövetkező szituációk eredményes kezelését, fejlesztik lőkészségüket és növelik fizikai és pszichikai állóképességüket.

A kontingens parancsnoka Hadi Attila alezredes, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred parancsnokhelyettese lesz, aki legutóbb a 13. váltást vezette.

Az iraki misszió során a kontingens alapvetően őrzésvédelmi feladatokat, konvojok és kiemelt személyek kísérési feladatait, valamint az erbíli magyar főkonzulátus őrzésvédelmét látja el, és tervezetten hat hónapig szolgál majd a műveleti területen.

Az alegység állományát többségében az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái alkotják, de más katonai szervezetektől is indulnak külszolgálatra olyanok, akik különböző szakbeosztásokat töltenek majd be iraki missziójuk során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában