Honvédelem

2022.11.14. 10:39

Parancsnoki kitüntetést kapott a Balmazújvárosi úti balesetnél segédkező kadét és tanára

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola tanulója és nevelőtanára azonnal segített az októberi balesetnél. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz mindkettejüket kitüntette.

Forrás: bocskaidandar.hu

A regionális mentőigazgató után a Magyar Honvédség parancsnoka is kitüntette az október 16-i, Balmazújvárosi úton történt közúti baleset sérültjeinek ellátásában segédkező kratochviles katonanövendéket és nevelőtanárát, számolt be a Magyar Honvédség hivatalos honlapja. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz az iskolában rendezett pénteki ünnepségen adta át az elismeréseket.

– Az a tudás, és az a viselkedés, amit nem olyan régen az iskola állományából ketten tanúsítottak, az igenis felhívja a figyelmet az egész országban arra, hogy milyen képzés folyik itt.

Rendkívül büszke vagyok igazgató úr vezetésével a teljes állományra, és főleg arra két kollégára – növendékre és tanárra –, akik nem felejtik el akkor sem, hogy miért kell katonának lenni, miért jó katonának lenni, mit kell a katonának tenni, ha nem a laktanyán, az iskolán belül vannak, hanem otthon

– hangsúlyozta a főparancsnok.

Mint ismert, a hétvégi eltávozásáról épp visszaérkező Bakonszegi Imre, 12. c osztályos tanuló a Kossuth laktanya előtt járt, amikor két jármű csapódott egymásnak a katonai kollégium bejáratától mindössze kétszáz méterre. Társával, a Bocskai lövészdandár állományába tartozó Balog Tamás őrvezetővel azonnal a helyszínre futottak, majd Bakonszegi Imre a kollégiumból kért segítséget. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Hajnal Ferenc hadnagy volt épp az ügyeletes kollégiumi nevelőtanár, aki korábban évekig mentőápolóként és vonuló mentősként dolgozott.

Az egyik járműből két fiatalember zuhant ki. Amíg a 12. osztályos növendék stabilan tartotta a fiatalember fejét – tartva az esetleges gerincsérüléstől –, addig a hadnagy megkezdte a sérült állapotának vizsgálatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában