Megbecsült korosztály

2022.10.11. 09:54

Idős lakosaikat köszöntötték Nádudvaron

Tőlük tanultuk: támasz és a türelem

A legidősebbek és a fél évszázada házasok csoportképe, részlet (a teljes csoportkép a cikkben látható)

Forrás: Marján László

Az idősek világnapja alkalmából rendezett hagyományos ünnepséget tartották szombaton Nádudvaron. Zsúfolásig megtelt a művelődési központ színházterme.

– Hogyha nem lenne ennek a napnak világnapja, akkor is kell találnunk arra alkalmat, hogy az időseket köszöntsük, megálljunk egy pillanatra, megtisztelni egy pillanatra azokat, akiktől mindent kaptunk. Mindent kaptunk, mindent tanultunk, és erőt meríthettünk a saját életünkre. Hogy mi is az, amit mi az idősektől kaptunk, mi, fiatalabb generáció, két szó jutott eszembe, a támasz és a türelem. A támasz, amivel minden gondunkban, bajunkban, szüleinkhez, nagyszüleinkhez fordulhatunk. Különösen fontos ez manapság, amikor oly sok kihívás éri világunkat – fogalmazott köszöntőjében Maczik Erika polgármester.

A legidősebbek és a fél évszázada házasok
Forrás: Marján László

Őz Lajos református esperes a Szentírásból idézett: „Az emberi hirtelen tervezget, de az Úr adja meg, hogy mit mondjon a nyelv. Minden útját helyesnek tartja az ember, de az Úr megvizsgálja a lelket. Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid.” Majd a nagy- és dédszülők bölcsességét példázta.

Bökő Péter római katolikus plébános szintén a biblia szavait citálta: „Tanítsd úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jusson!” Imádságában ezt a bölcs szívet kérte minden ünneplő számára, és mindenki más számára is, akik életük talán másik szakaszában járnak, de hiszi, mindannyian egyfelé, a beteljesülés felé tartanak. Bonczás Sándorné verssel köszöntötte az ünnepelteket, majd Kovács Kati lépett színpadra.

Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában