Halottak napja

2022.10.31. 10:24

Énekeltek, imádkoztak is a csökmői temetőben

A megemlékezők a csökmői temetőben

Forrás: csökmői református gyülekezet

Mint az már évek óta hagyománnyá vált, idén is megemlékeztek az elmúlt egy évben elhunyt csökmői lakosokról, akiket református szertartás szerint búcsúztattak el. A halottak napi alkalmat ezúttal október 28-án, pénteken kora délelőtt tartották a csökmői temetőben. A ködös, őszi időben gyűltek össze az emlékezők, akik Szabó Gyula református lelkész gondolatait hallgatva idézhették fel elvesztett családtagjaik, szeretteik, barátaik emlékét. A meghitt pillanatoknak része volt a közös éneklés és közös ima, valamint a 2022-ben örökre eltávozott emberek névsorának felolvasása.

A megemlékezést megelőző szerdán önkéntes napot hirdetett az alpolgármester, a polgármester és a faluház vezetője, melynek célja volt az urnafal és a falu egykori háziorvosa, dr. Takács Mária emlékművének rendbetétele. A felhívásra jó néhányan megmozdultak, így a halottak napi megemlékezés rendezett környezetben zajlott.

B. Kiss Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában