Jótékonysági sportgála

2022.08.27. 13:18

Tündérfutás Tégláson: „Az emberek valóban szeretnek adni”

Hetedik alkalommal rendezett karitatív sportgálát a Tündérkör Alapítvány.

Forrás: Kiss Annamarie

Csaknem ezerkétszázan érkeztek szombaton a Tündérfutásra, amelyet ezúttal a téglási gokartpályán rendeztek meg. Több mint ötszázan húztak sportcipőt a nagy melegben, azonban azok sem unatkoztak, akik sportolás helyett inkább könnyedebb kikapcsolódásra vágytak. Az elesett gyermekek megsegítését támogató gálarendezvényen a gyermekek különböző foglalkozásokon is részt vehettek, amíg a szüleik teljesítették a megadott távot. A jótékony sportbarátok közt egyaránt láthattuk kicsiket és nagyokat, sőt, az sem volt ritka, hogy a szülők nyakukba, kezükbe vették gyerkőceiket, és úgy futották le több kilométert. 

Kungler Meike, a Rett-szindrómával küzdő hároméves józsai kislány és családja is jelen volt a rendezvényen, ugyanis a Tündérkör Alapítvány a Kungler családot is támogatja. A családot megközelítőleg egy hónapja az otthonában látogattuk meg, és már akkor hangsúlyt kapott, hogy hatalmas szükségük van a segítségre. Meikének minden hónapban egy hetet Solymáron kell töltenie, hiszen csak ott tudja megkapni a kellő kezelést, és így tudják valamelyest szinten tartani az állapotát. – Mindenféle támogatásnak örülünk, nagyon jó látni, hogy ilyen sokan eljöttek a futásra. Ilyenkor látja az ember, hogy számíthat az embertársaira. Bíztunk abban, hogy többen eljönnek, de ennyi emberre nem számítottunk – fogalmazott Kungler László.

Forrás: Kiss Annamarie

Gyermekeivel együtt futott

Kötelességemnek érzem, hogy segítsek másokon, ha megtehetem. Az embernek igenis bele kell gondolnia magát mások helyzetébe, nem mehetünk el úgy dolgok mellett, mintha ott sem lennének.

– Több hasonló kezdeményezésen részt vettem már, és ez a jövőben sem lesz másképpen. Kétszeres édesapaként el tudom képzelni, mit éreznek Meike szülei, és pontosan emiatt is döntöttünk úgy a családommal, hogy a szombat délelőttünket Tégláson töltjük – fogalmazott Molnár János, akinek a négyéves kislánya és a hatéves fia teljesítette az 500 méteres távot.

Tóth Zsé Ferenc
Forrás: Kiss Annamarie

Tóth Zsé Ferenc, a Tündérkör Alapítvány elnöke a Haon kérdésére kiemelte: a sportgálának az a célja, hogy minél nagyobb figyelmet kapjanak a sérült, elesett gyermekek és a családjaik. – Meikét hónapot óta támogatja az alapítvány, minden hónapban intenzív terápiára járnak, ezért segítségükre vagyunk abban, hogy minden alkalommal biztonságos autóval tudjanak útnak indulni. Többször elláttuk már a családot tartós élelmiszerrel, édességgel és tisztítószerekkel – mondta. Jelezte azt is, hogy az elkövetkezendő időszakban tűzifával is szeretnék segíteni Kungleréket.

A sportbarátok az esemény végén nem mentek haza üres kézzel, az élmények mellett egyedi érméket, ajándékcsomagokat kaptak. A futók között akadtak, akik babakocsit tolva teljesítették a különböző távokat, és ami mindenképpen kiemelendő, az az, hogy mindenki boldog volt és felszabadult. A hasonló kezdeményezések megmutatják, hogy az emberek valóban szeretnek adni és támogatni másokat.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában