Határvédelem

2022.07.15. 07:30

Röszkén tett látogatást Kósa Lajos

A déli határra nehezedő migrációs nyomás óriási mértékben növekszik.

Forrás: Facebook / Kósa Lajos

Ma Röszkén tekintettem meg a hatérvédelmi rendszert, a Parlament Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökeként, egyúttal a védelmi kabinet vezetőjeként

- írta közösségi oldalán Kósa Lajos.

A déli határra nehezedő migrációs nyomás óriási mértékben növekszik. Mint írja:

tavaly a rendőrség egész évben 123 ezer esetben lépett fel a határsértők ellen, ez a szám az idei év első felében máris 114 500!

Hozzátette: a migránsok egyre erőszakosabbak, rendszeres a kőhajigálás és az üveggolyós csúzlik használata, de előfordult már lőfegyverhasználat is. Teljes mértékben alátámasztott a magyar kormány döntése a Határvadász Ezredek felállításáról. Hangsúlyozta továbbá: ezzel egyúttal végig kell gondolni a parlamentnek, hogy jól szabályozott-e a rendőrök és katonák kényszerítő eszközök használatával kapcsolatos jogi környezet.

Nem küldhetjük jogi értelemben védtelenül rendőreinket és katonáinkat a határra. Nekünk Magyarország és a magyar emberek biztonsága mindennél előbbre való

- zárta sorait a politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában