Jótékonyság

2022.07.21. 15:23

Bevállalta, megcsinálta: kárpátaljai kislányért futott ultramaratont a debreceni gyógypedagógus

Nádudvari Péter 55 kilométert már teljesített a 175-ből.

Forrás: Nádudvari Péter-archív

Súlyosan beteg kárpátaljai kislányért fut ultramaratoni távokat a gyógypedagógusként dolgozó Nádudvari Péter, akinek vállalásáról korábban már olvashattak portálunkon. A 38 éves, debreceni kétgyermekes édesapa a rosszindulatú daganatos betegséggel harcoló kárpátaljai Klaudiáért gyűjti egy jótékonysági akció keretében a kilométereket, összesen 175-öt, melyet két ultramaratoni távon teljesít. Az elsőt szerdai Facebook-posztja szerint sikerrel abszolválta.

Nádudvari Péter 55 kilométeres távolságot futott le, és mint írta, egyáltalán nem volt könnyű. – A teljesítés nagy részében „elkísért” hosszútávfutók réme, a brutális meleg, és - mivel magányos farkasként nyomtam végig a távot - a frissítőket és egyéb cuccokat is végig hurcoltam közben.

De megcsináltam, mert közben végig arra gondoltam, hogy támogattamat, a súlyos betegséggel küzdő kárpátaljai kislányt az enyémnél sokkal nehezebb küzdelemre kényszerítette az élet, amibe minden erejével beleállt - tehát számomra sem volt ma kifogás

– osztotta meg a bejegyzésben Nádudvari Péter, aki természetesen folytatja a futást és a kampányt.

Második vállalása a debreceni Nagytemplom előtti tér és a tiszabecsi magyar-ukrán határ közötti távolság teljesítése: a 120 kilométeres távot két részletben futja majd le ősszel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában