Jótékonyság

2022.07.07. 07:18

Súlyosan beteg kárpátaljai kislányért fut ultramaratoni távokat a debreceni gyógypedagógus

Nádudvari Péter vállalása második részében a debreceni Nagytemplom előtti tértől a tiszabecsi magyar-ukrán határt veszi célba.

Nádudvari Péter és Klaudia | Forrás: Nádudvari Péter-archív

A 38 éves kétgyermekes édesapa tíz éve foglalkozik jótékony sportolással. Adománygyűjtő, figyelemfelhívó célból már sok versenyt vagy saját szervezésű kihívást teljesített, amelyeken futott vagy triatlonozott.

Pétert nemrég mélyen megérintette a neuroblasztómával – egy rosszindulatú daganatos betegséggel – harcoló kislány, a kárpátaljai Klaudia és családjának sorsa, ezért az idei évben őket szeretné támogatni a lefutott kilométereivel.

Mind a súlyos betegséggel való küzdelem, mind a család anyagi helyzete (különös tekintettel a háború okozta gazdasági válságra), mind az édesapa két évvel ezelőtt bekövetkezett halála arra ösztönözte, hogy fizikai erejét ezért az ügyért „bocsássa áruba”.

Célja Klaudia számára a kezelés ideje alatti megfelelő életkörülmények biztosítása, mint higiénés feltételek és megfelelő étkezés, hogy a kislány semmiben ne szenvedjen hiányt, és mindent megkaphasson, ami szükséges ahhoz, hogy újból egészséges legyen.

A 175 „jótékony kilométer” egységára 2000 forint – természetesen egy adományozó több kilométert is megvásárolhat. sőt, fizethet magasabb árat is értük. Az adománygyűjtési cél így összesen 350 ezer forint.

Péter az ősszel végződő kampány során két ultramaratont teljesít. Az első egy jótékonysági futás lesz Kecskemét és Kiskőrös között, a másodiknál pedig a debreceni Nagytemplom előtti tértől a magyar-ukrán határig jut majd el – szimbolikus célból is.

A vállalt kihívások részletei a következők:

  • 10. Jubileumi Trizoli Jótifuti (Kecskemét és Kiskőrös között 55 kilométer 2022. július 9-én);
  • Debrecen, Nagytemplom előtti tér – Tiszabecs, magyar-ukrán határ (saját szervezés, össztáv: 120 kilométer, amelyet két részletben teljesít ősszel).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában